Správa uživatelů, rolí a oprávnění

Uživatelé

Správa uživatelů je dostupná pouze pro administrátora aplikace. V levé části je nastavení rolí a zobrazení historie akcí uživatelů. Ve správě rolí je možné definovat jednotlivé oprávnění pro tuto roli. V pravé části je seznam uživatelů s možností vytvoření nového, odstranění stávajícího nebo pouze dočasná deaktivace účtu.

Správa uživatelů, rolí a oprávnění
Správa uživatelů, detail uživatele

Správa uživatelů

Seznam uživatelů zobrazuje základní informace jako jméno a příjmení, přiřazenou roli, email nebo telefon. V detailu uživatelského účtu je možné nastavit základní informace nebo změnit heslo v případě zapomenutí. V rozšířeném nastavení můžete uživateli změnit typ autentifikace, časové pásmo nebo nastavení zobrazení kalendáře (pracovní hodiny a zobrazení týdne).

Správa uživatelských rolí a oprávnění

Administrací rolí a práv se rozumí nastavení oprávnění pro jednotlivé moduly. Oprávnění se vážou pouze k roli, kterou přiřadíte uživatelům. Administrátor může vytvořit také novou roli se specifikovanými právy a tuto roli přiřadit libovolnému uživateli.

Správa rolí, detail role

Oprávnění pro jednotlivé moduly

Oprávnění jsou přehledně rozdělena jednotlivými moduly. Pro úplné vysvětlení a pochopení funkčnosti daného uživatelského oprávnění slouží nápověda v podobě ikonky vpravo. Po najetí se zobrazí vysvětlující text.

Projekty

  • Viditelnost všech projektů Při zatrhnutí vidí uživatel všechny projekty bez ohledu na to, jestli je jejich vedoucím nebo členem týmu.

  • Zahrnutí projektů, přiřazených klientovi obchodníka Při zatržení obchodník vidí zároveň všechny projekty klientů, kde je obchodníkem, i když není členem projektu či jeho vedoucím.

  • Úprava všech projektů Při zatrhnutí může uživatel upravovat všechny projekty, v opačném případě jen ty, kde je jejich vedoucí či člen týmu a má oprávnění editace daného projektu.

  • Export projektů Při zatrhnutí může uživatel exportovat projekty ze seznamu projektů, v opačném případě je tato funkce exportu blokována.

Klienti a kontaktní osoby

  • Viditelnost všech klientů a osob Při zatrhnutí vidí uživatel všechny klienty a osoby, v opačném případě jen ty, kde je uveden v seznamu obchodníků. Pozn. obchodník (u klienta v Adresáři) vidí zároveň všechny projekty daného klienta, i když není členem týmu projektu nebo jeho vedoucím.

  • Úprava všech klientů a osob Při zatrhnutí může uživatel upravovat všechny klienty a osoby, v opačném případě jen ty, kde je uveden v seznamu obchodníků.

  • Export klientů a osob Při zatrhnutí může uživatel exportovat všechny klienty a osoby ze seznamu klientů či osob, v opačném případě je funkce exportu blokována.

Produkty

  • Úprava všech produktů a produktových skupin Při zatrhnutí může uživatel upravovat všechny produkty a produktové skupiny, v opačném případě je editace produktů blokována.

  • Export produktů a produktových skupin Při zatrhnutí může uživatel exportovat všechny produkty a produktové skupiny, v opačném případě je funkce exportu blokována.

Kalendář

  • Zobrazení agendy ostatních uživatelů Při zatrhnutí je umožněno každému uživateli vidět kalendář ostatních uživatelů, v opačném případě vidí jen vlastní kalendář.

Reporty

  • Viditelnost reportů všech projektů Při zatrhnutí vidí uživatel všechny reporty (vyjma Činnosti Obchodníků viditelné jen pro administrátora), v opačném případě jen ty, kde je jejich vedoucím nebo členem týmu (pro projekty) či obchodníkem (pro klienty a projekty těchto klientů).

  • Export grafů a tabulek Při zatrhnutí může uživatel exportovat všechny reporty, v opačném případě je funkce exportu blokována.

Přehled uživatelských akcí

Přehled uživatelských akcí

Přehled uživatelských akcí zobrazuje datum a čas jednotlivých úkonů. Každý záznam obsahuje detailní informace o jaký typ záznamu se jedná. U některých je možnost rychlého prokliku přímo na detail záznamu.

Můžete využít filtru a zúžíte si tak výběr na konkrétního uživatele. Pro rychlou orientaci slouží ikony, které zobrazují zda se jedná o nově vytvořený záznam, úpravu či jeho smazání.

Vyzkoušejte KIRA CRM

Vyzkoušejte zdarma KIRA CRM

Vyzkoušejte plnou verzi na 14 dní, zdarma a bez omezení! Je to jednoduché - vyplňte a odešlete formulář. Přístupové údaje s adresou Vaší zkušební verze budete mít během chvilky v emailové schránce.

Co tím získáte?

  • Zkušební verzi KIRA CRM na 14 dní zdarma
  • Vše v plné verzi, včetně průběžných aktualizací
  • Zabezpečení přístupu a dat jako v bance
  • Možnost migrace dat do ostré verze
  • Lokální práva administrátora systému
  • Propojení se systémy Outlook a ARES (informační systém firem registrovaných v ČR)
Vyzkoušet zdarma